Rotterdam Centraal naar Brussel Zaterdag 10 juni

Snel naar terugreizen / citytrips

NS International
Rotterdam

06:00

reisduur
3h 54m

Brussel

09:54

Zaterdag 10 juni
Zaterdag 10 juni

Over je reis naar Brussel

Ga je met de trein naar Brussel? Dan kom je aan op station Brussel-Zuid. Hieronder lees je meer over welk openbaar vervoer je kunt nemen vanaf het station, om je in de stad te verplaatsen.

Het station ligt een stukje buiten de binnenstad van Brussel. Mocht je in de binnenstad overnachten, dan is het aan te raden je weg te vervolgen met ander openbaar vervoer, zoals de metro. Het is vanaf Brussel-Zuid ongeveer 20 minuten lopen naar de Grote Markt.

Brussel kent een uitgebreid metro-netwerk, waarmee je je eenvoudig door de stad kunt verplaatsen. Station Brussel-Zuid biedt je de mogelijkheid direct van de trein over te stappen op de metro. Het metrostation Gare du Midi ligt hier namelijk ook. Je kunt je vervolgreis online plannen via de site van MIVB.

Als je op het juiste moment boekt, kun je al voor € 18 van Rotterdam Centraal naar Brussel.

Het verschilt per bestemming hoe ver vantevoren je het best je treinkaartje kunt kopen. Voor de treinreis van Rotterdam Centraal naar Brussel geldt dat je - als je nu zou boeken - een ticket voor een treinreis over 9 dagen kunt kopen. Dat betekent dat je het best een kaartje ongeveer 0,5 maanden van tevoren kunt aanschaffen.

Als vuistregel kun je hanteren dat je met de trein ongeveer 7 keer minder CO2 uitstoot, dan wanneer je het vliegtuig zou nemen. Voor een treinreis van Rotterdam Centraal naar Brussel zou je met het vliegtuig ongeveer 91,6 kilo CO2 uitstoten. Neem je de trein, dan is dat ongeveer 10,7 kilo. Dat betekent dat je met de trein naar Brussel 88% minder CO2 uitstoot dan met het vliegtuig.

Op citytrip naar Brussel Bekijk alles

 
The President Hotel

Treinreis en hotel in Brussel
Zaterdag 15 juli
Woensdag 19 juli
254 per persoon, exclusief

 
Ibis Brussel Centre Châtelain

Treinreis en hotel in Brussel
Zondag 16 juli
Woensdag 19 juli
171 per persoon, exclusief

 
Ramada Brussels Woluwe

Treinreis en hotel in Brussel
Vrijdag 18 augustus
Dinsdag 22 augustus
214 per persoon, exclusief

 
Moxy Brussels City Center

Treinreis en hotel in Brussel
Donderdag 7 september
Maandag 11 september
267 per persoon, exclusief

Brussel naar Rotterdam Centraal Zaterdag 24 juni

Snel naar heenreizen / citytrips

NS International
Brussel

05:44

reisduur
2h 2m

Rotterdam

07:46

Zaterdag 24 juni
Zaterdag 24 juni

Goedkoopste reisdata naar Brussel

Je kunt al voor € 18 naar Brussel. Ben je benieuwd op welke dagen je voor deze prijs kunt boeken? Je vindt ze hieronder!

Goedkope treinkaartjes naar Brussel

Je kunt met de trein op reis door heel Europa. Locomocheap helpt je de meest voordelige tickets te vinden. Zo reis je goedkoop vanaf Nederland naar België, en geniet je van al het moois dat Brussel te bieden heeft. Hierboven zie je de laagste prijzen voor een treinreis van Rotterdam Centraal naar Brussel.

Vergelijk de beste prijzen vanaf Rotterdam Centraal

Een treinreis vanaf Rotterdam Centraal naar Brussel boek je gemakkelijk online. Zoek via Locomocheap, en vind de laagste tarieven van NS International (NSI) en Deutsche Bahn (DB). Op zoek naar een citytrip? Dan vind je op Locomocheap de beste aanbiedingen van onder meer TUI, GreenCityTrip en De Jong Intra. Alles op één plek. Wel zo makkelijk.

Reis duurzaam naar Brussel

De trein is een duurzamere optie dan het vliegtuig. Vooral binnen Europa, omdat je vaak korte afstanden aflegt. En wist je dat een trein naar Londen of Parijs echt niet lang hoeft te duren? Nederland is immers goed aangesloten op het internationale (hoge snelheids) treinnetwerk.

Neem je de trein, dan zorg je voor ongeveer 7 keer minder CO2-uitstoot dan wanneer je het vliegtuig zou nemen. Zo boek je treinkaartjes voor een citytrip naar Brussel met een lage ecologische voetafdruk. En Locomocheap helpt je ook nog eens om de goedkopste tickets te vinden. Goedkoop én goed bezig!

Trein

Met de trein stoot je ongeveer 88% minder CO2 uit dan wanneer je zou vliegen naar Brussel.

Vliegtuig

Een vlucht naar Brussel stoot ongeveer 91,6 kilo CO2 uit. Je uitstoot bij een treinreis is ongeveer 91,6 kilo.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.