Reis door Europa met een Interrail-pas

Interrail: verken Europa per trein

Wil je met de trein op reis door Europa? En meer dan één bestemming aandoen? Dan kan een Interrail-pas je ideale treinkaartje zijn. Met Interrail heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt voor een land of regio een specifieke pas kopen, zoals bijvoorbeeld de Interrail Italië-pas. Dan kun je een bepaald aantal dagen in een periode onbeperkt met de trein reizen.

Met een 8-dagenpas reis je 8 dagen onbeperkt met de trein. Die dagen moeten binnen een periode van één maand vallen. Je hebt ook de Interrail Global Pas. Die koop je voor bijvoorbeeld 22 dagen. Je mag dan 22 dagen aaneengesloten onbeperkt met de trein door alle tientallen landen waar Interrail actief is.

Interrail is actief in 33 landen in Europa. Het werkt heel eenvoudig. De meeste passen van Interrail kun je als mobiele pas gebruiken. Je installeert de Interrail-app op je telefoon, en voegt daarin de reizen die je wilt maken toe. Vervolgens kun je, bij controles, gewoon een QR-code via de app laten zien die geldt als je treinkaartje.

De bekendste pas is waarschijnlijk de Interrail Global Pas, waarmee je onbeperkt kunt reizen door 33 landen in een bepaalde periode.

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.