Citytrips met de trein naar België

Op zoek naar een leuke citytrip in België? Waarom niet de trein nemen naar Brussel, Brugge, Gent of Antwerpen? Deze steden bieden een rijk cultureel erfgoed, heerlijk eten en drinken, en talloze bezienswaardigheden die je kunt verkennen. De prijzen die je ziet voor de citytrips zijn de totaalprijs voor zowel de treinreis als de hotelovernachtingen.

Antwerpen
Antwerpen België

» Citytrips vanaf € 124

Brugge
Brugge België

» Citytrips vanaf € 153

Brussel
Brussel België

» Citytrips vanaf € 175

Als je met de trein door België reist, dan zul je merken dat de Belgische spoorwegen (NMBS) een uitgebreid en efficiënt netwerk hebben. De treinen zijn over het algemeen schoon en comfortabel, en er zijn genoeg routes om uit te kiezen. Vanuit Brussel zijn er directe verbindingen naar bijna alle belangrijke steden in het land.

Wat is een goede aanbieding voor een citytrip naar België?

Een citytrip met de trein naar België kun je, wanneer je op het juiste moment boekt, voor rond de 175 euro al boeken. Dan heb je zowel je treinticket als de hotelovernachtingen geregeld. Hierboven zie je de actuele aanbiedingen voor een treinvakantie naar België. Over het algemeen zijn de voordeligste aanbiedingen te vinden voor Antwerpen en Brussel, en zijn de deals voor Brugge en Gent iets duurder.

Zelf je treinkaartje boeken

Als je een citytrip naar een Belgische stad wilt maken, hoef je natuurlijk geen pakket te kopen, maar kun je natuurlijk ook een los treinticket kopen en zelf je hotel regelen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Amsterdam vaak al vanaf 21 euro naar Antwerpen. Je kunt met de trein naar Brussel vanaf 25 euro. Voor België geldt dat je niet eens heel ver vooruit hoeft te reserveren om een goede aanbieding te vinden.

Geniet van het lekkerste dat België te bieden heeft

Als het gaat om eten, dan is België een mekka voor fijnproevers. Of je nu gaat voor de beroemde Belgische frieten, de overheerlijke chocolade of het verrukkelijke bier, je smaakpapillen gaan hier shinen! En als je in Brussel bent, vergeet dan niet om de lokale specialiteit te proberen: mosselen met friet. Het is niet alleen een heerlijk gerecht, maar het is ook een onmisbaar onderdeel van de Belgische cultuur. Bezoek ook zeker de beroemde Grote Markt en proef van de ambachtelijke wafels en de geurige koffie. Een treinvakantie naar België wordt helemaal fantastisch dankzij deze culinaire ervaringen.

Over het Belgische spoorwegennet

Als je met de trein door België reist, dan zul je merken dat het nationale aanbod is opgedeeld in twee soorten treinen: InterCity-treinen en lokale treinen. De steden Brussel, Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik hebben een voorstedelijk treinaanbod van lokaal verkeer, aangeduid als S-treinen. InterCity- of IC-treinen stoppen in principe in elk groot station, terwijl lokale of L-treinen stoppen in (bijna) alle stations. S-trein is de naam voor een lokale trein die deel uitmaakt van het voorstedelijke aanbod van Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Tijdens de spits rijden er extra piekuurtreinen, ook wel P-treinen genoemd. Houd er rekening mee dat de dienstregeling elk jaar in december wordt gewijzigd.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.