Welke nachttreinen rijden er vanuit Nederland?
Dinsdag 15 november

We kennen natuurlijk allemaal de gele treinen van NS, die het Nederlandse landschap doorkruisen. Maar wist je dat er ‘s nachts ook andere treinen rijden over het Nederlandse spoorwegennet? Namelijk: nachttreinen, of ook wel slaaptreinen genoemd. Treinen die ‘s avonds vanaf de grote Nederlandse stations vertrekken, om de volgende dag op hun bestemming aan te komen. Maar welke nachttreinen vertrekken er eigenlijk vanuit Nederland?

Op citytrip met GreenCityTrip

Allereerst zijn er de treinen van GreenCityTrip. Via GreenCityTrip kun je zowel losse tickets boeken, als een volledig verzorgde citytrip waarbij ook de hotelovernachting is inbegrepen. De treinen rijden een aantal keer per jaar op iedere bestemming. Met GreenCityTrip kun je een nachttrein nemen naar Praag, Wenen, Malmö, Kopenhagen, Berlijn, Dresden, Stockholm en Boedapest. Zo doet deze organisatie heel wat mooie Europese steden aan. Een treinreis met GreenCityTrip duurt altijd vijf dagen.

Wakker worden in de sneeuw met de TUI Ski Express

Daarnaast kun je op wintersportvakantie met de trein. De TUI Ski Express vertrekt in de maanden december, januari, februari en maart vanuit Nederland en stopt op bestemmingen in de populairste Oostenrijkse wintersportgebieden. Reisorganisatie TUI heeft deze treinverbinding opgezet in samenwerking met GreenCityTrip. In dit artikel lees je meer details over deze trein.

Naar Oostenrijk en Zwitserland met de ÖBB NightJet

Er zijn drie nachttreinen van de Oostenrijkse spoorwegen ÖBB die vanuit Nederland vertrekken. Er gaat een trein naar Zürich (Zwitserland), en er rijden twee treinen naar Oostenrijk. Eén trein gaat naar Wenen en de ander gaat naar Innsbruck. Je kunt de ÖBB NightJet treinen boeken via NS International.

De treinen vertrekken dagelijks vanuit Nederland, en je kunt instappen op Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. Daarbij heb je in de trein de keuze tussen een reguliere zitplaats, of voor een echt bed. Daarbij is de capaciteit altijd wel beperkt, dus het advies is om op tijd te boeken mocht je met deze trein willen reizen.

Met creativiteit kun je meer nachttreinen nemen

Hierboven heb je kunnen lezen welke nachttreinen er vanuit Nederland vertrekken. Je kunt echter ook eerst een sneltrein de grens over nemen, en dan het laatste deel van je route met een nachttrein afleggen. Of andersom.

Dat doe je wanneer je bijvoorbeeld met de nachttrein naar Rome in Italië wilt gaan. Je kunt dan zorgen dat je naar München in Duitsland gaat, door overdag met hogesnelheidstreinen te reizen. Vervolgens kun je in München overstappen op een slaaptrein naar Rome.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.