Geen vliegstress: wekelijkse nachttrein naar Praag en Dresden
Maandag 3 april

Vanaf het einde van deze maand kun je wekelijks met de nachttrein reizen naar Dresden en Praag. Reisorganisatie TUI heeft haar samenwerking met GreenCityTrip verlengd, en dat betekent dat je vanaf 26 april met deze trein kunt reizen.

“Dresden en Praag zijn interessante stedentrip bestemmingen en kunnen rekenen op groeiende belangstelling.”, zo vertelt TUI op haar website.

Een duurzame reisoptie

Met de trein op stedentrip naar Praag is een duurzamere optie dan wanneer je het vliegtuig zou nemen. Wanneer je van Amsterdam Centraal naar Praag reist, stoot je ongeveer 136,8 kilogram CO2 uit als je met het vliegtuig gaat. Als je echter de trein neemt, stoot je ongeveer 35,1 kilogram CO2 uit. Dit betekent dat reizen met de trein naar Praag 74% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan reizen met het vliegtuig.

De ideale treinreis voor een citytrip naar Praag

TUI en GreenCityTrip hebben de vertrektijd en aankomsttijd van hun trein zo gekozen dat het ideaal is voor een citytrip naar Praag. De trein gaat wekelijks reiden, en vertrekt dan meestal op donderdagavond. Je vertrekt dan weer op zondagavond uit Praag of Dresden, en komt maandagochtend weer in Nederlandaan.

Een aantal weken vertrekt de trein op woensdagavond, zodat het beter aansluit bij de vakanties in Nederland. Dit gaat dan om 26 april, 3 en 17 mei, 18 en 25 oktober.

In een nachttrein naar Praag of Dresden

Als je de trein neemt die op 26 april vertrekt, dan stap je om 19:32 in op Amsterdam Centraal en kom je de volgende dag om 10:30 aan in Praag. Je kunt ook opstappen in Amersfoort Centraal en in Deventer. Je reis duurt dan net wat korter.

Een goedkope treinreis naar Praag

Je kunt de nachttrein boeken via zowel TUI als via GreenCityTrip. Beide reisaanbieders hebben hun eigen voordelen, al lijkt TUI wel een voordeligere optie. Boek je via GreenCityTrip dan zie je een tarief waarbij je nog aanvullend moet betallen voor o.a. beddengoed. Dat wordt niet genoemd als je kijkt op de website van TUI, waar je voor een vaste prijs de reis kunt boeken.

Neem je bijvoorbeeld de nachttrein van 31 augustus, dan kun je (op basis van 2 personen) voor 208 euro per persoon al retour met de nachttrein naar Praag. De tarieven zijn overigens hetzelfde voor de trein naar Dresden.

Bekijk de prijzen bij TUI voor nachttrein Praag en nachttrein Dresden

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.