Waarom je zou treinen in plaats van vliegen
Woensdag 21 december

De trein wint aan populariteit. Maar waarom zou je de trein nemen, in plaats van het vliegtuig, voor je volgende vakantie? Duurzaamheid is misschien de eerste optie die in je opkomt, maar er zijn meer redenen om voor een reis per spoor te kiezen. In deze blogpost gaan we er op in.

De duurzame keuze

Allereerst toch duurzaamheid. Vliegtuigen stoten enorme hoeveelheden CO2 uit, wat een belangrijke bijdrage levert aan het klimaatprobleem. Treinen rijden vaak op elektriciteit, en daarmee produceren ze veel minder uitstoot. Op Locomocheap zie je dat verschil in uitstoot bij iedere reis. Meestal ligt de uitstoot van een treinreis zo'n 80 procent lager dan wanneer je zou vliegen.

Comfortabel reizen

Comfort is ook een belangrijke reden om voor de trein te kiezen. Allereerst hoef je niet eerst naar een luchthaven te reizen. En ook heb je zelden te maken met paspoortcontroles (die heb je wel als je naar Engeland reist, bijvoorbeeld). Je treinreis begint bij het dichtstbijzijnde station. Vliegtuigen, in economy class, staan niet bekend om veel beenruimte. Je zitplek in de trein is over het algemeen een stuk ruimer, waardoor je er makkelijker je benen kunt strekken. En een wandeling maken door de trein kan je helpen wat meer beweging te krijgen. De Eurostar naar Londen is bijvoorbeeld zo'n vierhonderd meter lang: een stuk langer dan een vliegtuig.

Een ander voordeel van het reizen met de trein is dat je kunt genieten van het landschap terwijl je reist. In plaats van urenlang boven de wolken te zitten, kun je vanuit het raam van de trein het landschap zien veranderen en sommige van de mooiste delen van een land bewonderen. Dit kan een geweldige manier zijn om te genieten van de reis zelf.

Trein goedkoper dan vliegen?

Vliegtickets staan erom bekend dat ze goedkoop zijn. Echter, als je alle kosten van vliegen meerekent, komt de trein vaak goedkoper uit. Bij vliegen heb je te maken met een reis naar de luchthaven, die je alsnog per trein doet of wanneer je met de auto gaat betaal je voor een parkeerplaats. Een treinticket kun je boeken vanaf het station dat het dichtst bij je huis is, tot aan het station het dichtst bij je eindbestemming. Je krijgt dan meestal รฉรฉn prijs. Het maak dan niet zo gek veel uit van waar je vertrekt in Nederland. Kijk je naar die totale kosten, dan is een treinticket vaak voordeliger.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.