Bijna een jaar geen Eurostar-trein naar Londen
Zaterdag 3 juni

Vanwege een grote verbouwing van station Amsterdam Centraal rijdt er volgend jaar en in 2025 maandenlang geen Eurostar-trein naar Londen. Deze trein wordt sinds 2020 gereden door Eurostar en NS. Door de verbouwingen is er tijdelijk geen plek voor paspoortcontroles.

Maandenlang geen trein naar Londen

Het gevolg is dat er een periode komt waarin het niet mogelijk is om met de trein te vertrekken van Amsterdam naar Londen. Deze periode duurt van juni 2024 tot uiterlijk mei 2025. De staatssecretaris zegt dat hij het heel teleurstellend vindt dat er geen oplossing voor de hele periode te vinden is.

Nu werkt het zo: Reizigers die naar Londen willen, moeten hun bagage laten controleren en er zijn paspoortcontroles. Na deze controles moeten reizigers in een speciale ruimte wachten tot de trein vertrekt. Door de verbouwing is er tijdelijk geen plek voor deze speciale ruimte.

"Ik vind het heel erg teleurstellend dat er geen oplossing voor de gehele periode te vinden is. Daarmee kunnen tussen juni 2024 en uiterlijk mei 2025 tijdelijk geen treinen vanuit Amsterdam beveiligd vertrekken naar Londen.", aldus de verantwoordelijk staatssecretaris.

Vertrek vanaf Rotterdam nog onbekend

Het is nog niet bekend of de trein wel vanaf Rotterdam Centraal gaat vertrekken in deze periode. "Voor 250 reizigers per trein (4 treinen per dag en in de toekomst 5) zal het niet mogelijk zijn om vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks beveiligd te vertrekken naar het Verenigd Koninkrijk."

"Wat de exacte gevolgen zijn voor reizigers vanaf Rotterdam Centraal en vanuit het Verenigd Koninkrijk is op dit moment nog niet bekend. De komende maanden vraag ik aan NS en ProRail om de gevolgen en planning van de uitkomst verder uit te werken, om te bezien hoe de dienstverlening in de tussentijd het best kan worden vormgegeven. Ik bekijk ook of mijn ministerie een rol kan spelen om de negatieve gevolgen zo klein mogelijk te houden, uiteraard in gesprek met Eurostar.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.