Een treinrondreis door Schotland: een legendarische ervaring
Maandag 13 maart

Denk je aan bijzondere treinreizen in Europa, dan komen er waarschijnlijk twee landen naar voren: Zwitserland en Schotland. Beide landen hebben adembenemend mooie landschappen en unieke steden. De trein is daarbij het ideale vervoermiddel om ervan te genieten. Relaxt uit het raam staren naar prachtige landschappen, terwijl je van stad naar stad reist.

Wat een rondreis door Schotland je onder meer kan brengen? Hieronder lees je een aantal highlights. En spreekt het je aan? Je kunt een kant-en-klare rondreis boeken bij OpReis.nl. Zij bieden onder meer de volgende rondreizen aan:

Prachtige Schotse Hooglanden

De Schotse hooglanden zijn een prachtig gebied in Schotland met bergen, meren en uitgestrekte landschappen. Het is een gebied dat beroemd is om zijn natuurlijke schoonheid en het is de thuisbasis van enkele van de meest iconische Schotse bezienswaardigheden zoals Ben Nevis, Loch Ness en Fort William. En heb je de Harry Potter-films gezien, dan zul je waarschijnlijk ook wel het Glenfinnan viaduct willen zien!

De Caledonian Sleeper

Je hebt nachttreinen en je hebt de Caledonian Sleeper. Deze trein mag met recht een legendarische nachttrein worden genoemd. Het biedt een romantische en nostalgische manier om te reizen. De trein rijdt tussen Londen en Schotland, en doet in Schotland onder andere Edinburgh, Glasgow, Inverness, Aberdeen en Fort William aan.

De trein rijdt door de prachtige Schotse landschappen en bergen, en biedt jou als passagier een uniek perspectief op deze indrukwekkende omgeving. Bovendien kun je genieten van heerlijke Schotse gerechten en drankjes in het restauratierijtuig. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en unieke manier om te reizen tussen Engeland en Schotland, is de Caledonian Sleeper zeker het overwegen waard.

Geniet van steden als Edinburgh en Glasgow

Naast de fantastische landschappen kun je met een rondreis per trein door Schotland ook bekende steden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Edinburgh en Glasgow. Steden die beiden bekend zijn om hun lange geschiedenis en unieke gebouwen. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en lijkt op een stad uit de middeleeuwen dankzij beroemde plekken zoals Edinburgh Castle en de Royal Mile. Glasgow heeft een meer industriële geschiedenis en je vindt daar wat meer moderne gebouwen zoals het Riverside Museum en het Hydro-gebouw.

Vanuit Nederland het eerste stuk met de boot?

Je kunt naar Engeland reizen met de Eurostar-trein, en vanaf daar overstappen op de Caledonian Sleeper. Er zijn echter ook rondreizen waarbij je in Nederland met de boot vertrekt. Je gaat dan met de ferry van DFDS vanaf IJmuiden naar Newcastle. Als je een reis gaat boeken met deze overtocht is het goed rekening te houden met het feit dat het erg populair is, en dat tickets snel uitverkocht raken en de prijzen stijgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een rondreis door Schotland met de trein? Neem dan eens een kijkje op de website van OpReis.nl. Zij bieden een divers assortiment aan volledig verzorgde treinreizen door Schotland.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.