Met de trein naar Parijs: tips voor de laagste prijs
Maandag 13 februari

Een weekendje naar de stad van het Louvre, heerlijke terrassen met de lekkerste wijnen en genieten van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren? Dat is met de trein vanuit Nederland uitstekend te doen. In minder dan 3,5 uur kun je namelijk al vanuit Amsterdam in Parijs zijn.

De snelste reisoptie

Het snelst kom je in Parijs met de Thalys. Deze trein is misschien wel de bekendste hogesnelheidstrein die vanuit Nederland vertrekt. In Nederland kun je op drie stations instappen voor de Thalys: Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal.

Er gaan directe Thalys-treinen naar Parijs, maar er zijn ook treinen waarbij je een overstap hebt in Brussel. Het eerste stuk reis je dan met de IC Brussel, en het tweede deel met de Thalys. Dan duurt de reis ietsje langer. Vaak ligt de reistijd dan rond de 4 uur en 40 minuten.

De Thalys gaat tien keer per dag naar Parijs. Ook gaat er twee keer per dag een trein die naar twee plekken in de buurt van Parijs gaat, namelijk Disneyland Parijs (Marne la Vallee - Chessy) en Parijs Charles de Gaulle Airport. Je kunt dus ook uitstekend met de trein reizen voor een weekendje Disneyland Parijs!

Tips voor een weekendje weg

Bij een weekendje weg denk je vaak aan de dagen vrijdag tot en met zondag. Maar wist je dat het vaak goedkoper kan zijn om te boeken van zaterdag tot en met maandag? Ook is het voordeliger om te reizen in de avonduren dan โ€˜s ochtends of โ€˜s middags.

Je zou dus ook van vrijdagavond tot zondagavond kunnen gaan, om zo op kosten te besparen. Of juist op donderdagavond al vertrekken: wel een extra overnachting in Parijs, maar zo heb je vรฉรฉl meer tijd om de stad te verkennen.

Wanneer koop je je kaartjes voor de Thalys?

Hoe vroeger je tickets koopt, hoe goedkoper ze zijn. Je kunt tickets voor de Thalys maximaal vier maanden voor vertrek kopen. De allergoedkoopste treinkaartjes voor de Thalys kun je kopen voor 35 euro. Je moet er dan dus wel op tijd bij zijn.

Boek je korter voor vertrek, dan zijn ze aanzienlijk duurder. Een week voor vertrek is het goed mogelijk dat je bijvoorbeeld 135 euro voor je kaartje betaalt.

Vertrek vanuit ieder station in Nederland

Als je een Thalys-ticket koopt bij NS International, dan betaal je een vast โ€˜aanreistariefโ€™ voor ieder station vanuit Nederland. Dus stel je kunt van Amsterdam naar Parijs met de Thalys voor 35 euro, maar je woont in Groningen: dan betaal je voor het stukje Groningen > Amsterdam 9 euro, en kost de totale reis dus 44 euro.

De laagste prijzen op Locomocheap

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.