Met de trein naar Dublin: zo doe je dat
Zaterdag 29 juli

Dankzij de Eurostar-trein kun je razendsnel vanuit Nederland naar Londen reizen. Nu kun je dat natuurlijk als je eindbestemming zien, maar Londen kan ook de plek zijn waar je overstapt voor een doorreis. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ierland?

In een dag naar Dublin

Wist je dat je binnen een dag vanuit Nederland naar Dublin kunt reizen met de trein (en het laatste stukje uiteraard per ferry)? Bewonder de statige architectuur van het Dublin Castle, duik in het literaire erfgoed in de sfeervolle Trinity College-bibliotheek, en laat je ziel raken door de melancholische tonen van traditionele Ierse muziek in een authentieke pub.

Het reisschema voor treinen naar Dublin

Je reis begint door de Eurostar-trein naar Londen te nemen, bijvoorbeeld vanaf Amsterdam Centraal. Deze trein komt aan op het station London St. Pancras. Neem je de Thalys van 07:47 uit Amsterdam, dan ben je om 11:00 uur in Londen. Vanaf daar moet je dan even de metro nemen, of wandelen naar station London Euston.

Op London Euston kun je vervolgens de trein pakken naar Holyhead, vanaf waar de ferry naar Dublin vertrekt. Vaak boek je geen directe trein (omdat je โ€˜s ochtends eerst nog naar Londen moet reizen, en de directe trein niet zo vaak gaat) en heb je nog een overstap in Chester.

In het voorbeeld voor deze blogpost vertrek je om 12:02 uit Londen en kom je uiteindelijk aan om 19:30 in Dublin. Het is een volle reisdag, maar zo kun je wel op een heel duurzame wijze reizen vanuit Nederland naar Dublin.

Zo boek je een treinreis naar Dublin

Je kunt de treintickets voor de Eurostar vanuit Nederland naar Londen boeken bij NS International. Daarbij kun je via Locomocheap makkelijk de prijzen vergelijken. De route van Londen Euston naar Dublin Ferryport kun je boeken bij The Trainline. Helaas kun je deze route niet heel ver van tevoren boeken.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.