Tips om de goedkoopste kaartjes te vinden bij Deutsche Bahn
Dinsdag 15 november

Het Duitse tv-programma Super.Markt maakte een reportage met tips & trics om vanuit Duitsland de goedkoopste treinkaartjes te vinden. Ze gaan daarbij wat verder dan de standaard wijsheden, zoals “boek je kaartjes ruim van tevoren” en “gebruik een kortingskaart”. Ze kijken daarbij specifiek naar het kopen van treinkaartjes bij Deutsche Bahn - en hoe je goedkopere tarieven vindt dan Deutsche Bahn aanbiedt.

De tips die ze daarbij aandragen zijn:

  • Zoek eens mét een overstap
  • Kijk ook bij andere Europese spoorwegmaatschappijen
  • Plan je route soms nét over de grens

Zoek treinkaartjes mét een overstap

In het tv-programma nemen ze als voorbeeld een reis van Berlijn naar München. Zoek je via de website van Deutsche Bahn, dan kun je invoeren dat je via een bepaalde bestemming wilt reizen. Je kunt dan een reis plannen die je in een plaats laat overstappen. Je doet er dan 30 minuten langer over, maar je bespaart wel meer dan 30% op de kosten van je treinkaartje.

Je kunt helaas via de website van NS International niet zoeken op treinreizen met een tussenstop. Ook de meeste andere boekingssites bieden die optie niet. Gelukkig kan je als Nederlander ook prima boeken via de website van Deutsche Bahn, en zo zelf op zoek naar de voordeligste tarieven.

Kijk bij andere Europese spoorwegmaatschappijen

Vanuit Duitsland kun je vrij eenvoudig met de trein de grens over, naar bijvoorbeeld Wenen of Praag. Dat zijn beiden bestemmingen die ook vanuit Nederland prima te doen zijn. Super.Markt laat in hun programma zien dat zij een kaartje naar wenen kunnen kopen bij Deutsche Bahn voor 140 euro. Boeken ze via de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB, dan kost hetzelfde kaartje daar 65 euro. Daarmee bespaar je meer dan de helft.

Dit is een truc die je als Nederlander ook kunt toepassen. Daarbij kan het bijvoorbeeld zijn dat een kaartje bij Deutsche Bahn voordeliger is dan een kaartje bij NS International. Locomocheap laat je voor sommige trajecten de prijzen van beide aanbieders zien. Helaas is de “treinkaartjesmarkt” niet zó transparant dat alle prijzen heel makkelijk te vinden zijn, vandaar dat je voor nu een beperkt aanbod ziet.

Je kunt als Nederlander ook prima een treinkaartje kopen bij ÖBB of bij CD (de Tsjechische spoorwegmaatschappij). De website van die maatschappij is helaas niet in het Nederlands beschikbaar, maar dat moet je even voor lief nemen. Met Engels, Duits en Google Translate kom je er waarschijnlijk wel uit. Je kunt vaak via credit card betalen, omdat in het buitenland iDeal geen gebruikelijke betalingsmethode is.

Plan je route soms net over de grens

In het tv-programma komt aan bod dat wanneer je een kaartje wilt boeken naar een bestemming die in de buurt van de grens ligt, het soms uit kan om een kaartje te kopen die nét de grens over gaat. Als je dat doet, dan worden de tarieven van twee aanbieders gecombineerd (in het tv-programma van de Duitse en Franse spoorwegen) en dat leidt tot een lagere prijs.

Het voordeel van de trein is, in tegenstelling tot het vliegtuig, dat je altijd eerder kunt uitstappen. Je hebt je bagage immers zelf bij je. Uiteraard kun je alleen uitstappen op de stations waar de trein ook stopt. Let dus wel even goed op dat je niet per ongeluk een intercity boekt die jou eigenlijke bestemming op hoge snelheid voorbijraast.

Bron afbeelding: RBB / Super.Markt

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.