De populairste bestemmingen voor een treinvakantie
Dinsdag 22 november

Het aantal bestemmingen waar je via Locomocheap de prijzen voor kunt vergelijken groeit hard. En met meer bestemmingen, dan valt ook op dat de ene bestemming populairder is dan de andere. Daarom nemen we je in deze blogpost mee met wat statistiekjes: wat zijn de meest populaire bestemmingen op Locomocheap?

Je kunt een aantal vertrekstations kiezen: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Zwolle. Allemaal Centraal-stations, behalve Zwolle - want Zwolle Centraal bestaat niet. Het verschilt per station wat de meest populaire bestemmingen zijn om met de trein naartoe te reizen. Welke dat zijn? Je leest het hieronder.

De populairste reizen vanaf station Amsterdam Centraal

De meest populaire bestemming vanaf Amsterdam Centraal station is Parijs (Gare du Nord). Ongeveer een derde van alle mensen die een reis zoeken vanaf Amsterdam Centraal zoeken een reis naar Parijs. Twee andere grote Europese steden volgen Parijs op de voet. Berlijn is namelijk de één-na-populairste bestemming, gevolgd door Londen. Op plaats vier staat de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen, en vanaf Amsterdam Centraal is ook het Belgische Antwerpen een populaire bestemming.

De populairste reizen vanaf station Utrecht Centraal

De populairste treinbestemmingen vanaf Utrecht Centraal verschillen nogal van die van Amsterdam. Vanaf Utrecht wordt er namelijk het meest gezocht voor treinkaartjes naar Kopenhagen. Ook willen reizigers vanaf Utrecht Centraal graag voordelig naar Basel en Bordeaux, want deze bestemmingen staan op respectievelijk plaats twee en drie. De top vijf wordt afgemaakt door twee bestemmingen in Oostenrijk die je vanuit Nederland goed met de trein kunt bereiken, namelijk Wenen en Innsbruck. Beide bestemmingen ontvangen ongeveer 10% van alle kliks.

De populairste reizen vanaf station Den Haag Centraal

De populairste treinreizen over de grens vanaf Den Haag Centraal op Locomocheap zijn Wenen en München. Beiden ontvangen ongeveer één op de vijf kliks op de site, waarbij Wenen net iets meer aandacht krijgt. Op plaats drie is Keulen te vinden, gevolgd door het Franse Lille (Rijssel). De top vijf wordt afgemaakt door een andere plaats in Frankrijk, namelijk Parijs.

De populairste reizen vanaf station Rotterdam Centraal

Waar Parijs het voor zoekopdrachten vanaf Den Haag Centraal met een vijfde plaats moet doen, is deze wereldstad het populairst onder reizigers die tickets zoeken vanaf Rotterdam Centraal. Dat Rotterdammers een voorliefde hebben voor wereldsteden blijkt wel uit het feit dat op de tweede plaats ook een wereldstad staat: Londen. Daarna volgen wat kleinere plaatsen. Keulen staat op de derde plaats, Bordeaux op de vierde plaats en de top 5 wordt afgesloten door Wenen.

De populairste reizen vanaf station Arnhem Centraal

Vanaf Arnhem Centraal gaat de voorkeur uit naar landen waar Duits wordt gesproken. De meest populaire bestemming vanaf Arnhem Centraal is Wenen, waar maar liefst een derde van alle reizigers op zoekt. Daarna volgt Innsbruck. Op plaats drie is de Duitse stad Frankfurt te vinden, en Bern in Zwitserland staat op de vierde plaats. Op de vijfde plaats vinden we een stad waar een andere taal wordt gesproken: Parijs!

De populairste reizen vanaf station Zwolle

De meest populaire bestemming vanaf station Zwolle om op reis te gaan is Parijs. Daarna vinden we stad die in nog geen van de voornoemde lijstjes naar voren kwam: Praag. Op de derde plaats van meest populaire treinbestemmingen vanaf station Zwolle staat Wenen en het Zwitserse Zürich staat op de vierde plaats. De vijfde plaats gaat ook naar een plaats in Zwitserland, namelijk Basel.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.