Op reis met Interrail: dé manier voor een treinvakantie?
Vrijdag 30 december

Interrailen is een populaire manier om Europa te verkennen. Als je aan Interrail denkt, dan denk je aan studenten die door Europa reizen. Maar wist je dat iedereen kan interrailen? Een Interrail-pas is weliswaar voordeliger voor jongeren, maar iedereen kan een Interrail-pas kopen. En vaak is dat een heel voordelige manier om Europa te verkennen! Als je de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar je wilt, zonder te hoeven denken aan vliegtickets en het kopen van losse treinkaartjes, is interrailen wellicht iets voor jou.

Plan je route vooraf

Het is verstandig om van tevoren te bedenken welke landen en steden je wilt bezoeken tijdens je interrail-reis. Zo kun je ervoor zorgen dat je genoeg tijd hebt om alles te zien wat je wilt zien en voorkom je dat je te veel tijd kwijt bent aan reizen. Ook zijn er allerlei soorten passen: een pas waarmee je onbeperkt door Europa kunt reizen of een pas waarmee je een aantal dagen door een specifiek land kunt reizen. Verdiep je daarom in de verschillende soorten passen, en kies de pas die het best past bij de route die je voor ogen hebt.

Reizen is een echte verrijking

Interrailen kan een geweldige manier zijn om nieuwe plaatsen te ontdekken en om uit je comfortzone te stappen. Het is een kans om te leren over andere culturen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar het is niet alleen een leerzame ervaring, het kan ook een enorme verrijking zijn voor je leven. Vaak wordt een Interrail-trip gecombineerd met overnachtingen in hostels.

Naast dat dat vaak de goedkoopste manier van overnachten is, is een hostel ook de plek waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Mensen die net als jou op Eurotrip met de trein zijn bijvoorbeeld! Wie weet ontmoet je er wel een nieuwe reisgenoot voor het vervolg van je reis.

Een alternatief voor een hostel is door te gaan Couchsurfen. Dan slaap je bij iemand in de stad waar je verblijft ‘op de bank’. Dat is niet alleen leuk voor het contact, maar zo krijg je ook nog eens een inkijkje in het huis van iemand in een ander land.

Op reis zonder plannen

Wanneer je interrailen gaat, ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je hoeft je niet te houden aan een vaste route of een vaste reisplannen. Dit geeft je de vrijheid om te doen wat je wilt en om te ontdekken wat jij interessant vindt. Bovendien kun je op deze manier ook dingen doen die je normaal gesproken misschien niet zou doen: het is maar net hoe je tijdens je reis het vervolg voor je ziet!

Verder kan interrailen ook een uitstekende manier zijn om te ontspannen en om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Als je op reis bent, ben je vaak gedwongen om in het hier en nu te leven en om te genieten van wat er op dat moment gebeurt. Een pas waarmee je een aantal weken onbeperkt kunt reizen is dan ideaal!

Interrail is echt iets voor backpackers?!

Dat zou je denken, maar dat is niet zo. Want ook met Interrail kun je je reis zo luxe maken als je zelf wilt. Want overnachten in een hostel, of couchsurfen, is natuurlijk geen verplichting. Het is aan jou: overnacht je liever in een hotel, boek dan vooral een (luxe) hotel. En wil je wat meer comfort tijdens het reizen? Dan kun je ook een Interrail-pas boeken voor de eerste klas. Het is aan jou om te beslissen wat voor jou het beste werkt.

Het fijne aan Interrailen is dat je met de trein van stad naar stad verplaatst. Je bent daarbij niet gebonden aan één specifieke trein. Soms moet je wel een stoel reserveren, maar over het algemeen stap je gewoon in iedere trein die je maar wilt nemen op een reisdag. Dat is onbezorgd reizen, en da’s wel zo fijn tijdens een vakantie!

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.