Op deze routes kun je net zo goed treinen in plaats van vliegen
Vrijdag 7 juli

De trein nemen in plaats van vliegen, dat is goed voor het klimaat. Juist korte vluchten zijn relatief belastend, omdat je de uitstoot van het opstijgen en landen hebt voor een wat kortere vliegafstand.

Greenpeace heeft eens onderzocht hoeveel reizigers vliegen op afstanden die ook erg goed met de trein te bereizen zijn. Het gaat om een rapport uit oktober 2021, dus inmiddels kunnen de cijfers net iets anders liggen - maar de verwachting is niet dat er enorm grote verschillen zijn.

Parijs, Mรผnchen, Wenen en Frankfurt

Jaarlijks vliegen er 1,3 miljoen mensen tussen Amsterdam en Parijs, terwijl je deze route in minder dan 3,5 uur met de Thalys kunt afleggen. Tussen Amsterdam en Mรผnchen vliegen 900.000 mensen. Deze afstand is ook behoorlijk langer, maar de route wordt wel bediend door een nachttrein die er minder dan 12 uur over doet.

Bron: Greenpeace

In het rapport vind je verder nog Wenen - Amsterdam, waarop jaarlijks meer dan 800.000 mensen vliegen. Ook hier is de nachttrein een alternatief. Als laatst wordt in de lijst van 120 routes de verbinding Amsterdam - Frankfurt benoemd. Jaarlijks vliegen bijna 900.000 mensen hierop, terwijl de trein je ook in minder dan vier uur naar Frankfurt kan brengen.

Overweeg jij ook de trein te pakken in plaats van op deze routes te vliegen? Klik dan op de linkjes in het artikel om de goedkoopste tickets te vinden!

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.