Ontdek alle treinroutes vanaf 'Knooppunt Zwitserland'
Dinsdag 13 juni

Zwitserland ligt op de kaart mooi centraal in Europa, en ook als treinknooppunt speelt het land een heel centrale rol. Vanuit Zwitserland bereik je diverse prachtige Europese bestemmingen met de trein. De Zwitserse spoorwegen (SBB CFF FFS) omschrijft het zelf heel mooi: ‘Van A voor Amsterdam tot Z voor Zagreb: wij bieden treinreizen door heel Europa’.

Omdat je vanuit Nederland zowel overdag als met de nachttrein naar Zwitserland kunt reizen, staan we bij dit artikel stil bij de vervolgreizen die je kunt maken. Kortom: de internationale treinroutes vanaf ‘Knooppunt Zwitserland’.

Op de website van SBB vind je een hele mooi kaart met alle routes vanuit Zwitserland. Met een filtertje kun je daarbij kiezen voor de nachttreinen die van en naar Zwitserland rijden, en de treinen die overdag rijden. Hieronder zie je een screenshot van die kaart.

Bron afbeelding: SBB CFF FFS

Door met de nachttrein naar Zagreb

Zo is Zwitserland een prima uitvalsbasis wanneer je vanuit Nederland vertrekt naar Zürich. Vooral als je het combineert met een verblijf in Zwitserland. Je kunt dan kiezen om bijvoorbeeld een nachttrein naar Praag te nemen, een nachttrein naar Budapest of de nachttrein naar Zagreb. Hoewel je Praag vanuit Nederland ook prima kunt bereiken, is Zagreb een bestemming waarvoor je met de trein sowieso een buitenlandse overstap nodig hebt.

Ontdek de prijzen van treinreizen naar Zürich vanuit Nederland.

Een combinatie van dag- en nachttreinen tot in Italië

Als je een reis gaat plannen via Zwitserland, zou je ook kunnen denken aan de nachttrein naar Zürich, om vanaf daar over te stappen op de dagtrein naar zuidelijke Italiaanse plaatsen als Verona, Bologna, Milaan of Venetië. Ook is Zürich goed verbonden met Parijs (TGV) en als je eerst vanaf Zürich naar Genève gaat, kun je dan met de TGV naar Marseille om te genieten van de Middellandse zee.

Check de website van SBB om met de interactieve kaart aan de slag te gaan, en jouw volgende treinvakantie te plannen.

Wil je de reisopties naar de genoemde steden op Locomocheap bekijken? Check dan eens goedkope treinkaartjes naar Praag, tickets naar Milaan of prijzen voor de goedkoopste treinkaartjes naar Parijs vanuit Nederland. Hier vind je (nog) niet de opties van SBB, overigens.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.