Reis onbeperkt met de trein door Duitsland met het nieuwe Deutschland-Ticket van Deutsche Bahn
Zaterdag 8 april

Deutsche Bahn heeft onlangs het Deutschland-Ticket geïntroduceerd: voor 49 euro per maand koop je een abonnement dat geldig is voor reizen binnen Duitsland met de lokale treinen, bussen en trams van de deelnemende vervoersbedrijven. Je kunt vanaf mei reizen met dit ticket, en het is nu al online te bestellen.

Eén van die deelnemende vervoersbedrijven is Deutsche Bahn. Dat betekent dat je dus voor 49 euro een maand onbeperkt met de trein door Duitsland kan reizen.

Geen hogesnelheidstreinen

Het tarief omvat geen langeafstandstreinen, zoals ICE- of IC-treinen. Kaartjes hiervoor koop je nog steeds apart. Het betekent niet dat je per se uren langer over je reis doet. Je moet uiteraard wel wat vaker overstappen.

Voor de snelste verbinding van Utrecht naar Keulen is het 49-euro-ticket een goede keuze, deze reis duurt ruim 3 uur, slechts een uur langer dan de snellere ICE. Naar Hamburg reis je goedkoop in 7,5 uur, maar normaal gesproken zou dit slechts 5 uur duren.

Koop het voor een maand of voor een heel jaar

Het abonnement kan gemakkelijk worden beheerd en gewijzigd via de website van Deutsche Bahn. Je hebt de mogelijkheid om het abonnement per maand af te sluiten, of het meteen voor een jaar te kopen.

Ook voor grensoverschrijdende treinen vanuit Nederland

Als je opstapt in een trein van een Duitse vervoerder in Nederland, en die trein gaat naar Duitsland, dan kun je dit ticket ook gebruiken. Althans: niet in de ICE- en IC-treinen, maar als het gaat om regionale verbindingen kan het wel. Op de kaart van kennisplatform CROW kun je zien welke treinen grensoverschrijdend zijn.

Een duurzame optie, zodat je de auto laat staan

Het ticket is ontstaan na het succes van goedkoop reizen met het OV in de coronatijd. Het Deutschland-Ticket is een belangrijk initiatief om duurzame mobiliteit te stimuleren en het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen. Door het bieden van een betaalbaar en eenvoudig alternatief voor autorijden, kan het bijdragen aan het verminderen van files en vervuiling, zo is de gedachte van de Duitse overheid.

Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis mee

Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis reizen op het abonnement, maar kinderen vanaf 6 jaar hebben een eigen ticket nodig. Bovendien is het abonnement niet overdraagbaar en kan het niet worden gedeeld met andere reizigers.

Goed om te weten

Het is een persoonsgebonden abonnement dat alleen geldig is in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Het kan niet worden overgedragen aan andere personen en kan niet worden gebruikt voor zakelijke of commerciële reizen.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.