De nachttrein komt terug: aandacht bij Op1
Donderdag 18 mei

Binnenkort gaat de eerste trein van European Sleeper rijden. Omdat er weer meer nachttreinen gaan rijden, besteedde tv-programma Op1 aandacht aan de nachttrein. “Een ode aan de nachttrein”.

In het programma vertelde Jennifer Hoffman dat 3 Op Reis een reeks gaat maken over allerlei treinreizen die je vanuit Nederland kunt nemen.

Journalist Jeroen Smit legde eruit dat er weinig wordt geïnvesteerd in internationale treinreizen, omdat nationale maatschappijen vooral in hun binnenlandse trajecten investeren. Hij maakt het programma ‘Wat houdt ons tegen’, waarin hij op zoek gaat naar het antwoord op de vraag waarom we niet meer met de trein reizen. Factoren die worden genoemd zijn o.a. dat het veel te duur is, en dat het veel makkelijker moet zijn om in één keer een volledig ticket te kopen.

Hij pleit ervoor dat er vanuit de EU regelgeving komt dat er bijvoorbeeld niet meer gevolgen mag worden op afstanden van minder dan 800 kilometer. Dat zou veertig procent van de vluchten op Schiphol schelen, terwijl op deze afstand de internationale trein prima te organiseren is.

Je kunt het fragment op NPOStart via deze link terugkijken.

Vind de goedkoopste nachttrein

Wil je alle opties zien om nu met de nachttrein naar het buitenland te gaan? Neem dan een kijkje op de nachttreinen-pagina van Locomocheap. Je vindt hier alle treinen, tijden en de meeste prijzen. Zo vind je makkelijk de voordeligste reisoptie.

Bron afbeelding: NPOStart.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.