Naar Zweden met de nachttrein: zo doe je dat
Donderdag 29 juni

Vanuit Nederland kun je met diverse nachttreinen naar het buitenland. Helaas gaat er geen nachttrein naar de Scandinavische landen. Dat betekent niet dat je er niet kunt komen overigens. Vanuit Duitsland gaat er namelijk een aantal dagen per week een nachttrein naar Zweden.

Die nachttrein komt door Hamburg. En het mooie is: Hamburg is vanuit Nederland weer prima te bereiken. Een reis naar Zweden per trein kun je dan ook eenvoudig organiseren.

Boek in het Engels, betaal met Paypal of credit card

De tickets voor de nachttrein van Hamburg naar de bestemmingen in Zweden, zoals Stockholm, kun je boeken bijde treinmaatschappij Snรคlltaget. De website is in het Engels te gebruiken, en je kunt er betalen met Paypal en met creditcards van Visa en Mastercard.

Best een lange treinreis, maar geen overstap

Vanaf Hamburg naar eindbestemming Stockholm moet je rekening houden met een reistijd van iets meer dan veertien uur. Je hebt geen overstappen, dus dat is prettig. De trein vertrekt rond 12 uur โ€˜s avonds vanuit Hamburg.

Wil je minder ver Zweden in, dan is je reistijd aanmerkelijk korter. De trein komt namelijk al om 07:25 uur โ€˜s ochtends aan in Malmรถ en rond de klok van kwart voor elf stopt โ€˜ie in het leuke plaatsje Alvesta.

Treinreis Hamburg naar Stockholm voor 111 euro retour

Van Hamburg naar Stockholm kun je al voor 111 euro retour met een reguliere zitplek wanneer je nu een reis in augustus boekt. Het is dus wel van belang om een paar maanden vooruit te boeken, vooral wanneer je een bed wilt.

Zo kom je in Hamburg met de trein

Het kost natuurlijk even tijd voordat je in Hamburg bent. Vanuit Zwolle kun je bijvoorbeeld rekening houden met een reistijd van iets minder dan vijf uur, en vanuit Utrecht kun je er in ongeveer 5,5 uur zijn. Zo kun je aan het einde van de middag naar Hamburg reizen, stap je dan laat op de avond over op de nachttrein.

De kosten van een retour Hamburg liggen zo rond de zeventig euro. Dat betekent dat je voor minder dan tweehonderd euro retour van Utrecht Centraal naar Stockholm kunt reizen, met de trein.

Bron foto: Snalltaget

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.