Italiaanse spoorwegen onderzoeken mogelijkheid treinverbinding Amsterdam - Brussel
Maandag 21 augustus

De Italiaanse Spoorwegen, Ferrovie dello Stato Italiane (FS), onderzoeken de mogelijkheid voor hogesnelheidstreinen tussen enkele van Europa's grootste steden, waaronder Amsterdam.

FS wil onder andere een verbinding tussen Brussel en Amsterdam. EU-regels maken namelijk meer concurrentie op het spoor mogelijk, en daar wil FS op inspelen.

Hogesnelheidstrein Amsterdam - Brussel

Carlo Palasciano Villamagna van FS noemt in de Financial Times dat de route Brussel-Amsterdam aantrekkelijk is. Momenteel wordt deze route alleen bediend door Eurostar, na een fusie met Thalys. Palasciano gaf aan dat FS de mogelijkheid onderzoekt om op deze populaire route een rol te spelen en eventueel de service uit te breiden naar steden als Berlijn.

FS is al in een verder stadium met plannen voor een snelle treinverbinding van Parijs naar Barcelona.

Hoewel de plannen nog niet heel concreet zijn, is dit opnieuw een voorbeeld van buitenlandse maatschappijen die kijken naar het geven van een impuls aan de aansluiting van Nederland op het internationale treinnetwerk. Ook Arriva heeft plannen, zoals je eerder las op Locomocheap.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.