In de voorjaarsvakantie op reis met de trein
Donderdag 26 januari

Nog maar een paar weken, en dan begint de voorjaarsvakantie. Wil je in de voorjaarsvakantie een reis maken, dan is de trein een heel geschikt vervoermiddel. Duurzaam en comfortabel. Wil je er een voordelige trip van maken, dan is het nu het juiste moment om voor de meeste bestemmingen je treinkaartje te kopen. Want bij treinkaartjes geldt: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs.

Wanneer je het best kunt boeken

Het verschilt per bestemming hoe ver van tevoren je het best je treinkaartjes kunt kopen. In een eerdere blog hebben we uitgelegd wat het beste moment is voor de populairste bestemmingen.

Een kleine spoiler: voor Berlijn, Rome, Hamburg en Salzburg is nú het moment om je kaartjes te kopen voor de voorjaarsvakantie.

Wanneer is de voorjaarsvakantie ook alweer?

Het verschilt waar je woont in Nederland wanneer het voorjaarsvakantie is. De regio Zuid krijgt als eerste voorjaarsvakantie, het is daar van 18 februari tot en met 26 februari vakantie. De regio Midden en de regio Noord hebben tegelijk voorjaarsvakantie, namelijk van 25 februari tot en met 5 maart.

Wat kosten de populaire bestemmingen?

Op het moment van schrijven kun je voor 38 euro een enkeltje naar Berlijn kopen op 25 februari. Voor datzelfde bedrag kun je ook weer terug, dus dan heb je een retourtje Berlijn in de voorjaarsvakantie voor 76 euro. Dat zijn ook ongeveer de kosten voor een enkele reis naar Salzburg: dat kost op 25 februari 75 euro.

Snel de prijzen bekijken, vanaf Amsterdam Centraal:

Naar de sneeuw met de trein

De voorjaarsvakantie is ook het moment om te gaan wintersporten. Heb je geen zin om met je elektrische auto in een laadpaalfile te belanden, of heb je überhaupt geen zin om je met sneeuwkettingen en winterbanden bezig te moeten houden? Je kunt dan de TUI Ski Express nachttrein nemen naar Oostenrijk. Deze trein stopt in de meeste wintersportgebieden. Vertrek ‘s avonds vanuit Nederland, en stap na het ontbijt op de ski’s.

Kijk bij TUI voor de prijzen van de Ski Express

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.