Hoe je tien procent korting krijgt op je binnenlandse treinkaartjes
Donderdag 23 februari

Locomocheap helpt je met het vinden van het goedkoopste treinkaartje voor je volgende reis. Maar wist je dat er in Nederland ook mogelijkheden zijn om een goedkoper te reizen? Dat kan namelijk met de app Gaiyo.

Gaiyo is een app voor veel meer dan alleen treinkaartjes, maar het leuke is: op alle kaartjes die je koopt voor reizen in de daluren, in het weekend en tijdens nationale feestdagen, ontvang je tien procent korting. Je hoeft je ticket niet van te voren te reserveren, maar kan dit direct in de app kopen.

Dat tikt op treinkaartjes waarbij je anders het volle tarief zou betalen aardig aan. Een voorbeeld: een enkele reis van Amsterdam naar Groningen kost zonder korting 29,40 euro. Met tien procent korting betaal je via Gaiyo voor dezelfde reis 26,46 en bespaar je dus bijna 3 euro!

Geen OV-chipkaart nodig

Reis je met Gaiyo, dan hoef je geen ov-chipkaart mee te nemen. In de app krijg je, na aankoop van je kaartje, een QR-code. Die QR-code kun je gebruiken om de poortjes te openen, en ook de conducteur scant deze code om jouw kaartje te controleren.

Het laatste stukje van je reis

Zoals gezegd biedt Gaiyo meer dan alleen treinkaartjes. Zo kun je er ook een deelfiets, deelauto of deelscooter mee boeken. Zo heb je een app waarmee je de hele reis met het OV kunt plannen, precies tot aan waar je moet zijn. Ook ondersteunt Gaiyo vervoersmaatschappijen in de grote steden, zoals U-OV voor Utrecht of RET in Rotterdam. Je kan dan heel makkelijk zowel je treinkaartje als je busticket kopen.

Klik hier voor meer informatie over Gaiyo.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.