Met de trein naar Disneyland Parijs
Vrijdag 18 augustus

De meeste mensen kennen de Thalys als een snelle verbinding naar Parijs, met als eindstation het bekende 'Gare du Nord'. Maar wist je dat er ook een directe Thalys-verbinding is die je naar de poorten van Disneyland Parijs brengt?

Eรฉn keer per dag kun je een directe trein van Amsterdam Centraal nemen naar het station, maar ook de andere Thalys- en TGV-opties zijn goede reisopties.

Zoek tickets via deze link

Stop bij de poort van Disneyland

De Thalys stopt op het station 'Marne la Vallee - Chessy'. Dit station is wellicht niet zo bekend bij iedereen, maar het heeft een zeer speciale bestemming: het ligt namelijk pal naast Disneyland Parijs. En het beste? Het is slechts een paar minuten lopen naar de ingang van het park.

Sinds deze week vind je op Locomocheap ook de tijden en prijzen van deze Thalys-verbinding. Je kunt een enkele reis al boeken vanaf 35 euro.

Vertrek vroeg in de ochtend

De directe reisoptie met Thalys naar Disneyland vertrekt doordeweeks om 07:15 van Amsterdam Centraal, en om 07:54 vanaf Rotterdam Centraal. Je komt dan om 10:48 aan bij Disneyland. Van vrijdag t/m maandag rijdt de trein ook โ€˜s avonds weer in directe verbinding terug naar Nederland.

Kinderen reizen goedkoop mee

Wil je met het hele gezin en denk je: dat wordt vast heel duur? Goed nieuws: kinderen reizen voordeliger met de Thalys. In Thalys reizen kinderen t/m 3 jaar namelijk gratis op schoot en krijgen kinderen t/m 11 jaar korting. Voor hen is de prijs van een enkele reis โ‚ฌ 15 in Standard, โ‚ฌ 20 in Comfort en โ‚ฌ 30 in Premium (1e klas).

Zoek tickets via deze link

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.