Ook Frankrijk komt met onbeperkt reizen voor vast maandelijks bedrag
Vrijdag 8 september

De Franse overheid heeft aangekondigd dat er vanaf volgende zomer een goedkope maandkaart voor het openbaar vervoer wordt ingevoerd, naar het voorbeeld van Duitsland. Je kunt dan voor ongeveer 50 euro per maand onbeperkt reizen met de trein.

Het plan lijkt op het Deutschlandticket dat sinds april in Duitsland geldig is. Voor 49 euro per maand kunnen reizigers daar gebruik maken van alle regionale treinen, bussen, metro's en trams. Alleen de snellere IC's en ICE's zijn niet bij deze pas inbegrepen.

De Franse variant geldt, net als in Duitsland, niet in hogesnelheidstreinen, zo meldt nu.nl. Maar met de pas kan wel onbeperkt gereist worden met intercity's en regionale TER-treinen door het hele land.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.