#Festivalzomer per trein: Van het Signal Light Festival tot Lollapalooza
Woensdag 24 mei

Zoals je misschien weet zijn Berlijn, Praag en Boedapest goed met de trein te bereiken vanuit Nederland. Maar waar je misschien niet direct aan zou denken: met goede timing kun je op je bestemming van meer dan alleen de stad genieten. In deze blogpost lichten we drie festivals uit die in de genoemde steden plaatsvinden.

Reizen per trein naar festivals is niet alleen duurzamer, maar geeft ook een extra dimensie aan de festivalervaring - het avontuur begint al zodra je op de trein stapt! Pak je rugzak, tentje en geniet onderweg al van je eerste biertje terwijl je reist!

Lollapalooza - Berlijn, 9 & 10 september

We beginnen met het festival het dichtst bij huis: Lollapalooza in Berlijn. Na de zomerhitte is het de perfecte manier om de festivalzomer in stijl af te sluiten. Met headliners als Imagine Dragons, Sam Fender, David Guetta en Mumford & Sons is het evenement in 2023 een must-see. En vergeet niet, dit is Berlijn - het festival is net zo levendig met kunst en mode als met muziek. De reis van Amsterdam naar Berlijn duurt minder dan zes uur met de trein, waardoor het een gemakkelijk weekendje weg is.

Met de nachttrein van European Sleeper kun je bijvoorbeeld op vrijdagavond 8 september vertrekken, en dan na aankomst op zaterdagochtend meteen naar het festivalterrein gaan. Een kaartje voor de slaapcoupé kost op het moment van schrijven slechts 99 euro voor een enkele reis.

Signal Light Festival - Praag, 12 tot 15 oktober

De tweede stop, ook uitstekend per nachttrein bereikbaar, is Praag, de stad van honderd torens. Geniet van de stad in oktober, wanneer praag een extra dosis magie krijgt dankzij het Signal Light Festival. Zodra de zon ondergaat, transformeert de stad in een fantastisch lichtspektakel, met projecties die de iconische architectuur van Praag tot leven brengen.

Met de nachttrein van GreenCityTrip kun je rond deze tijd naar Praag reizen en kun je al vanaf 187 euro retour!

Sziget - Boedapest, Hongarije, 9 tot 14 augustus

Van Praag nemen we de trein naar het zuiden, naar de parel aan de Donau, Boedapest. In augustus wordt het Óbuda-eiland, gelegen in het hart van de stad, omgetoverd tot een bruisende festivallocatie voor Sziget. Deze weeklange muziek- en cultuurexplosie is een onmisbaar onderdeel van de Europese festivalagenda. Van de Nederlandse grens naar het hart van Boedapest duurt de treinreis ongeveer 14 uur.

Er zijn verschillende routes naar Boedapest. Je kunt via Frankfurt of Hannover naar Wenen reizen. Daar stapt je over op de trein naar Boedapest die stopt op station Budapest-Keleti. Je kunt je tickets kopen via NS International, waarbij meerdere reisopties qua kosten variëren tussen de 66,90 euro en 300 euro.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.