Drie tips voor een treinvakantie of stedentrip in de meivakantie
Donderdag 6 april

Nog maar een paar weken en dan is het meivakantie. De meivakantie is een uitstekende gelegenheid om er even tussenuit te gaan en een leuke citytrip te maken. Dat kan leuk met de trein! Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats in de stad, en onderweg kun je al volop ontspannen. Plus: het is een heel duurzame optie.

De meivakantie is in 2023 van 29 april t/m 7 mei 2023. In deze blogpost vind je een aantal opties voor een voordelige citytrip met de trein in de meivakantie.

Verken de Duitse financiële stad Frankfurt

Frankfurt is hét financiële hart van Duitsland. Dat zie je terug in de skyline, en de mogelijkheid om bijvoorbeeld vanaf de 200-meter hoge Main Tower te genieten van het uitzicht over de stad. Het is ook een stad met een rijk aanbod van kunst en cultuur. Het Städel Museum is bijvoorbeeld een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland, en het Goethe-Haus is de geboorteplaats van de beroemde Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe.

Je kunt in de meivakantie naar Frankfurt met de trein vanaf 28 euro. Vertrek je op 29 april en ga je terug op 4 mei (retour Amsterdam) dan kost je dit 65,90 voor een retour (ervan uitgaande dat je overdag wilt reizen). De reistijd bedraagt dan tussen de vijf en zes uur.

Basel: een Zwitserse parel dichtbij

Zwitserland klinkt misschien ver weg, maar dankzij de uitstekende treinverbinding vanuit Nederland is het heel goed te bereiken. Basel heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de middeleeuwen. De stad heeft vele historische gebouwen, pleinen en kerken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het stadhuis van Basel en de Basler Münster zijn hier voorbeelden van.

Het stadspark "Lange Erlen" is een populaire plek om te wandelen, fietsen en picknicken. Ook de Rijn is een mooie plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de stad.

Je kunt in de meivakantie naar Basel met de trein vanaf 40 euro. Dat is vaak wel op een ongunstige tijd. Wil je 's nachts reizen, en wat meer comfort, dan kun je ook met de Nightjet-nachttrein gaan. Vertrek je op 2 mei en ga je terug op 6 mei (retour Amsterdam) dan kun je al voor 87 euro op en neer (met de gewone trein). De reistijd bedraagt dan steeds ongeveer 8 uur.

Lekker eten en drinken in het Belgische Brugge

De laatste bestemming is ook meteen het dichtst bij huis: Brugge. Brugge heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Dat zie je terug, want de stad heeft veel historische gebouwen, pleinen en kerken.. Het Belfort van Brugge, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhof zijn er enkele voorbeelden van. Maar als je voor lekker gaat is, is Brugge ook de place-to-be. Bier, chocola en friet: dat vind je er volop terug.

Je kunt in de meivakantie naar Brugge met de trein vanaf 31 euro. Vertrek je op maandag 1 mei en ga je terug op donderdag 4 mei (retour Amsterdam) dan kost je dit 62 euro. De reistijd bedraagt dan steeds 4 uur.

Of je nu alleen gaat, met je partner of met het hele gezin, een citytrip met de trein in de meivakantie is een perfecte manier om nieuwe herinneringen te maken en een leuke Europese stad te ontdekken. En als je reist met de trein, hoeft dat helemaal niet duur te zijn.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.