Vanaf deze data kun je tickets voor dienstregeling 2023-2024 boeken
Donderdag 10 augustus

Heb je plannen om eind dit jaar of begin volgend jaar met de trein door Europa te reizen? Dan is het aan te raden een aantal data in de gaten te houden om zo de voordeligste tickets te scoren. Vanaf september gaan namelijk tickets in de verkoop voor treinen die rijden volgens de dienstregeling 2023 - 2024. Het moment waarop je jouw treinticket boekt, kan namelijk flink schelen in de prijs. En voor bijna alle tickets geldt: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger het ticket.

Nieuwe dienstregeling 2023/2024

Vanaf 10 december 2023 gaat de nieuwe jaardienstregeling in. Wil je boeken voor internationale treinen die conform die dienstregeling rijden, houd dan rekening met onderstaande verkoopdata.

Frankrijk: Thalys, TGV en wintersporttreinen

Heb je een tripje naar Parijs op de planning staan of wil je de Franse Alpen verkennen? Voor de Thalys-tickets kun je vanaf 11 september je slag slaan. Ben je een wintersportfan? De Ski-Thalys-tickets zijn beschikbaar vanaf 17 oktober 2023, 9:00 uur.

Over de TGV-tickets: de exacte verkoopdata van de routes vanaf Brussel en Parijs zijn nog niet bekend.

De nachttrein naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Reis je het liefst per nachttrein naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland? Dan is de Nightjet een ideale reisoptie. De Nightjet naar Wenen, Innsbruck, Basel en Zรผrich gaat in de verkoop vanaf 19 september 2023.

De Thalys naar Belgiรซ

Thalys-tickets naar Belgiรซ zijn te koop vanaf 11 september. Maar ben je van plan om de Intercity naar Brussel of andere Belgische bestemmingen te pakken? Dan moet je nog even geduld hebben, de exacte verkoopdata zijn namelijk nog niet bekend.

Algemene tips voor het vooruit boeken bij NS International

Als de nieuwe treinplanning voor 2024 bekend is, kun je bij NS International meestal 4 maanden voordat je reist je ticket kopen. Maar let op, dit is niet bij elke trein hetzelfde. Voor de Thalys en de TGV kun je je ticket meestal 3 tot 4 maanden van tevoren kopen. Voor de ICE International, Intercity Berlijn en Nightjet is dit tot 180 dagen voordat je reist. En bij de Eurostar kun je soms wel tot 8 maanden van tevoren een ticket kopen.

Bij Eurostar is het goed te weten dat je de laagste prijs vaak rond de 100 dagen (4 maanden voor vertrek) vindt.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.