Arriva streeft naar directe treinverbinding tussen Groningen en Parijs
Donderdag 8 juni

Vervoersbedrijf Arriva heeft een officiรซle aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om een nieuwe treinroute tussen Groningen, Amsterdam en Parijs te exploiteren.

Nieuwe treinroute: van Groningen tot Parijs

Vanaf juni 2026 wil Arriva een dagelijkse trein laten rijden tussen Groningen en Parijs. De trein vertrekt om 05.30 uur vanuit Groningen en arriveert rond 10.40 uur bij Gare du Nord in Parijs. Tijdens de reis stopt de trein bij verschillende stations zoals Zwolle, Almere, Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Er is een avondtrein die om 19.15 uur vertrekt uit Parijs en tegen middernacht (00.30 uur) aankomt in Groningen. Een extra trein verbindt Parijs overdag nog eens extra met Amsterdam.

Duurzaam en direct

Arriva speelt met deze nieuwe treindienst in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer en de grote maatschappelijke behoefte aan meer internationale treinverbindingen. Deze treindienst biedt een extra rechtstreekse en duurzame verbinding tussen meerdere Europese steden.

Plannen en regelgeving

Arriva heeft haar aanvraag ruim voor de startdatum ingediend. Dit houdt verband met het voornemen van de Nederlandse overheid om het internationale spoor onderdeel te maken van het Nederlandse hoofdrailnet. Arriva wil de ruimte voor extra internationale verbindingen veiligstellen en werkt daarom nu al aan de plannen.

Toekomstplannen

Arriva heeft plannen om in de toekomst meer internationale treinverbindingen op te zetten. Het bedrijf wil vanuit verschillende Nederlandse regioโ€™s naar Belgische en Franse steden rijden. Arriva roept overheden in alle Europese landen op om de markt niet te belemmeren om zo een dekkend internationaal treinennetwerk te realiseren.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.