Alle nachttreinen die je vanuit Nederland kunt nemen naar Europese bestemmingen
Woensdag 26 april

“Vroeger” kon je met de nachttrein vanuit Nederland wel reizen tot in Rusland. Veel nachttreinen rijden niet meer, maar dat betekent niet dat er geen nachttreinen meer vertrekken vanuit Nederland. Op het moment van schrijven, in april 2023, zijn er drie nachttreinen die regelmatig vanuit Nederland vertrekken (of gaan vertrekken). Vergeet de drukke luchthavens en lange wachttijden, en kies voor een ontspannen en duurzame manier van reizen. In deze blogpost lees je alle mogelijkheden.

Naar Oostenrijk en Zwitserland met de NightJet

Allereerst is er de Nightjet. Deze nachttrein is van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB. In Nederland kun je opstappen op Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. De trein gaat door Duitsland, en doet daar o.a. Düsseldorf, Frankfurt en München aan. Je kunt de trein boeken met een eindbestemming Zürich, Innsbruck of Wenen. Helaas kunnen we op Locomocheap de prijzen van de Nightjet niet tonen, maar raden we je aan te zoeken bij NS International.

Ga op GreenCitytrip naar Praag

De tweede nachttrein die rijdt is de GreenCityTrip-nachttrein. Deze vertrekt in Nederland vanaf Amsterdam Centraal, Amersfoort en Deventer. De nachttrein maakt een stop in Dresden in Duitsland en heeft de eindbestemming Praag. De trein rijdt niet iedere week, maar wel met enige regelmaat.

Meestal vertrekt de trein rond half acht ‘s avonds vanuit Amsterdam, en je komt rond half elf ‘s ochtends aan in Praag. GreenCityTrip biedt twee arrangementen aan: je kunt alleen treintickets (heen en terug) boeken, of een combinatie met hotelovernachtingen erbij.

The Good Night-train naar Berlijn

Heb je al gehoord van European Sleeper? De derde, en laatste, nachttrein die je kunt boeken is namelijk deze trein… de European Sleeper. Deze nachttrein gaat vanaf mei 2023 voor het eerst rijden, en is een nachttrein naar Berlijn. Je kunt opstappen in Roosendaal, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal, Amersfoort Centraal en Deventer. In eerste instantie rijdt de trein alleen naar Berlijn, maar vanaf 2024 is het voornemen om door te rijden via Dresden naar Praag. Deze nachttrein gaat iedere week rijden.

De European Sleeper vertrekt vanuit België, om 19:22 uur vanaf Bruxelles Midi, is rond half elf op Amsterdam Centraal en arriveert omstreeks tien voor zeven ‘s ochtends op Berlijn Hauptbahnhof.

Ontvang de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deals en ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
    Twitter
    Pinterest
    LinkedIn

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.