European Sleeper accepteert Interrail-passen vanaf 1 juli
Woensdag 14 juni

Goed nieuws voor Interrail-reizigers! Vanaf 1 juli 2023 worden de Interrail-passen geaccepteerd aan boord van de European Sleeper treinen. De European Sleeper verbindt Brussel en Berlijn en heeft tussenstops in verschillende steden zoals Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Bad Bentheim.

De European Sleeper treinen rijden op vaste dagen in de week. Op maandag, woensdag en vrijdag vertrekken de treinen van Brussel naar Berlijn. De terugreis van Berlijn naar Brussel vindt plaats op zondag, dinsdag en donderdag.

Hoe boek je een plek met Interrail in de nachttrein?

Het boeken van je zitplaats of accommodatie is verplicht als je reist met European Sleeper. Om te boeken, ga je naar de website van European Sleeper en geef je aan dat je reist met een Interrail Pas bij het selecteren van je reisgroep. Wees er wel op tijd bij, om te voorkomen dat de trein die jij wilt nemen uitverkocht is.

Verschillende opties van European Sleeper

Bij European Sleeper heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor budgetvriendelijke stoelen, perfect voor solo-reizigers. Voor degenen die comfortabeler willen reizen, zijn er slaapbanken (couchettes) beschikbaar die kunnen worden omgezet in 4 of 6 bedden per compartiment. Voor een luxere ervaring, kun je een slaapcompartiment boeken met maximaal 3 bedden en een eigen wastafel.

Een reisplan voor Interrail en European Sleeper

Stel je koopt een Interrail-pas, welke reis zou je dan door Europa kunnen maken? Op de site van Interrail staat een voorbeeld. Dat voorbeeld begint in Londen, maar omdat Locomocheap zich op Nederland richt hebben we er een โ€œNederlandse versieโ€ van gemaakt.

Je kunt bijvoorbeeld de route Amsterdam -> Berlijn -> Mรผnchen -> Wenen -> Innsbruck -> Venetiรซ -> Zรผrich -> Amsterdam plannen. Met de 7-dagen Interrail pas kun je dan vanuit Nederland steden in Duitsland, Oostenrijk, Italiรซ รฉn Zwitserland bezoeken met de trein. Op de route van Amsterdam naar Berlijn reis je dan met de nachttrein van European Sleeper, en kom je uitgerust aan in Berlijn.

In de toekomst meer routes

European Sleeper wil hun netwerk uitbreiden met diensten naar Dresden en Praag in 2024 en ook werken zij aan routes met de trein richting Barcelona en de Scandinavische landen.

De beste aanbiedingen in je mailbox!

Ontvang de beste deals voor het goedkoopste treinkaartje regelmatig in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!


Volg ons op de #socials

   Instagram
   Facebook
   Tiktok
    Twitter

Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Het kan zijn dat je hier prijzen ziet die je niet vindt op bij de bron. Dat kan omdat een kaartje bijvoorbeeld al is geboekt, of omdat in de tussentijd prijzen zijn gewijzigd. Of wellicht is er hier een programmeerfoutje ingeslopen. Bron voor de CO2-besparing: HAFAS EcoPassenger.